Sponsor worden

Hoe wordt je sponsorGeen enkele vereniging kan zonder steun van sponsoren, Ook de dames van Gedeelde Smart Dordt zitten met smart op bijdrage van sponsoren te wachten. Met de hulp van sponsoren kunnen de dames de kosten dekken die een vereniging nu eenmaal moet maken.

Als ondernemer kunt u zich bijvoorbeeld via de website van dit populaire meidenkoor prima profileren. De dames creëren door hun optredens in diverse media voldoende exposure, en zo ook meer bezoekers op hun website. Er zijn voor een ondernemer voldoende mogelijkheden om profijt van sponsoring te halen. Sponsoring van dit meidenkoor zal waarschijnlijk niet altijd omzet verhogend zijn en ook is niet direct een link te leggen in het vergroten van de naamsbekendheid. Maar sponsoren van dit koor kweekt wel enorm veel goodwill. In de regel is de sponsoring voor bedrijven goedkoper dan het plaatsen van advertenties in kranten en weekbladen. Het koor bestaat uit tenminste 60 leden die ook zo hun eigen netwerk hebben. Sponsoring is natuurlijk heel vaak een kwestie van gunnen. De relatie die een sponsor met de vereniging en haar leden opbouwt speelt vaak een rol om de doelstelling van sponsoring te kunnen realiseren.

Het waarom is een ieder helder. Met sponsoring budget te creëren voor bijvoorbeeld aanschaf nieuwe muziek. Maar ook om weer een korenfestival te organiseren. Met behulp van sponsoren kunnen de kosten voor zo’n festival bekostigd worden. Het bijkomende voordeel voor de sponsoren is dat tijdens dit festival zij ook kunnen rekenen op voldoende exposure.