Afgelopen zondag 29 januari 2017, vond in de business club van FC Dordrecht aan de Krommedijk Het Gedeelde Smart Dordt Korenfestival plaats.
Cees van de Meer - opperstalmeester
Als presentator van sport ,muziek evenementen bv sportdagenvan de gemeenté Dordrecht , Big Rivers ,blues middagen en jazz avonden ,is er geen betere, enthousiaste persoon te vinden die het publiek alvast in stemming kan brengen als Cees van de Meer

De organisatie was in handen van Yvonne en Annemiek. Zij hadden een mooi programma in elkaar gezet. Dankzij sponsors Ed Snijders, Hennie Weeda, Kees de Haas en Henny de Witte kon deze middag tot stand komen.

Het geheel werd aan elkaar gepraat door een bekende Dordtenaar,  bekent als Prins Carnaval Krabbejanus XIX en opperstalmeester; Cees van de Meer. De man die vijf kwartier in één uur weet te praten.

o

De Korenmiddag werd geopend door Yvonne, de voorzitter van Gedeelde Smart Dordt. Dit meidenkoor beet dan ook het spits af.
De Korenmiddag werd geopend door Yvonne, de voorzitter van Gedeelde Smart Dordt. Dit meidenkoor beet dan ook het spits af.

Popkoor Pleasure
Popkoor “PLEASURE” zingt popmuziek met af en toe ook een song uit een musical of een swingende gospelsong. Het koor is een onderdeel van de activiteiten van het Charles Vermeer ZangInstituut (CVZI) te Capelle aan den IJssel.
Shantykoor Buitengaats uit Zwijndrecht
Buitengaats is opgericht in september 2008 door ,de helaas inmiddels overledenTom Mientjes, de eerste dirigent en erelid van het koor.
Het koor is een gemengd koor dat nu onder leiding staat van Fred van der Schalie en inmiddels is uitgegroeid tot 65 leden, waaronder 8 muzikanten die accordeons, banjo, bas en drums bespelen.
Het repertoire is zeer gevarieerd.
Er worden shanty’s gezongen in meerdere talen. Maar ook zeemansliedjes,(Ierse) volksliedjes en leuke meezingers staan op het repertoire.
De Baloren
De Baloren uit Dordrecht brengen een Nederlands talig met een vleugje Engels repertoire. Dit keer waren ze met 8 man. Doordat iedere zanger een microfoon tot zijn beschikking had klinkt het alsof het koor uit dertig man bestaat.
Korenmiddag in de businessclub van FC Dordrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *